9 Haziran 2018 Cumartesi

Sokaktaki Dostlarımız için Evde Hazırlayabileceğimiz 6 Mama Çeşidi

     SOKAKTAKİ DOSTLARIMIZ İÇİN EVDE HAZIRLAYABİLECEĞİMİZ 6 MAMA ÇEŞİDİ
     
       Merhaba arkadaşlar.Bugün sizlere sokaktaki dostlarımız için gayet ucuz,kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz 6 mama çeşidinden bahsedeceğim.

                                                         1-ET SULU MAKARNA 
      Evde yapabileceğiniz ilk karışım, tuzsuz ve yağsız bir şekilde hazırlayıp, 1 tane et bulyonla pişireceğiniz makarnadır.Yaklaşık olarak yarım kiloluk bir makarna paketi ortalama 5-6 kediye veya 2-3 köpeğe yetecek miktardadır.

                                                                 2-KURU MAMA
         Eğer evinizde evcil hayvan besliyorsanız, o mamadan sokaktaki hayvanlara da verebilirsiniz.Kedi besliyorsanız, bu kedi mamasını köpekler de yiyorlar, ama eğer köpek besliyorsanız, köpek mamasını kediler yemiyor.Bu şekilde sokaktaki canlarımızın karnını doyurabilirsiniz.
                               

                                   3-SULU YEMEKLERİN EKMEKLE KARIŞTIRILMASI
      Eğer evde hazır bulunan yemeği değerlendirmek istiyorsanız, yemek bittiğinde tencerenin dibindeki suya ekmek parçalarını atabilirsiniz ve ya tenceredeki suyu ekmek parçalarının üzerine dökebilirsiniz.Etli yemek veya sebzeli yemeğin suyunu dökebilirsiniz.Ayrıca üzerine yoğurt dökerek mama kıvamına getirebilirsiniz.

                                                         4-EKMEK ARASI PEYNİR 

       En basit mamalardan birisidir.Kediler ve köpekler peynire düşkünlerdir, buna ek olarak peynir,  sokaktaki canlarımızın protein ihtiyaçlarının karşılanmasına da oldukça katkıda bulunur.Kalıp veya labne peynirlerini ekmeklere sürerek verebilirsiniz.

                                                            5-SÜTLÜ EKMEK
        Sokaktaki köpekler için ideal bir besindir.Onlara sütlü ekmek vererek bağışıklık sistemlerini güçlendirebilirsiniz.Hem protein ihtiyaçları karşılanmış olur, hem de karınları ciddi anlamda doymuş olur.

                                                         6-AÇ BİTİR PAKETLERİ 
        Evet sıra geldi benim en sevdiğim yönteme.Kısa bir süre önce keşfettiğim bu yöntemi sizlere anlatmak istiyorum.Bimden 1.60₺ ye aç bitir salam alıyorsunuz.40 kuruşa da su alıyorsunuz.Daha sonra salamları kediye veya köpeğe veriyorsunuz.Salamlar bittikten sonra, aç bitir paketini atmıyorsunuz.Bu paketin altı plastiktir, ve içine su dolduruyorsunuz.Böylelikle 2₺'ye bir canın hem su ihtiyacını hemde yemek ihtiyacını karşılamış oluyorsunuz.Benim en sevdiğim yöntem ve gayet hoşuma gidiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder