14 Nisan 2018 Cumartesi

Elektrikli Fayton Diyarbakırda Uygulanmaya Başladı

         Merhaba arkadaşlar.Bugün bir video paylaştım.Bu video elektrikli faytonlar hakkında.Diyarbakır'ın Sur ilçesinde artık atlı faytonlar yerine elektrikli faytonlar getirilmiş.Böylelikle bu canlar yorulmamış, eziyet çekmemiş ve ölmemiş oluyorlar.Bu olay benim ve benim gibi hayvan sever arkadaşların oldukça hoşuna gitti, çünkü  Türkiye genelinde faytonlu atlarda aşırı yorgunluk,susuzluk,uzun süre çalışma,yetersiz bakım gibi sebeplerden dolayı ölüm vakaları oluyordu.Bu vakalarda bizim canımızı oldukça sıkıyordu.

       Bu Diyarbakırdaki elektrikli faytonlar her ne kadar turistleri gezdirmek için ve o şehre özel olarak getirilmiş olsa bile,  biz bu uygulamanın Türkiyedeki diğer tüm şehirlere de getirilmesini istiyoruz.Böylece atlar bir nebze de olsa rahat bir nefes almış olacak, ve ölmeyecekler de.

      Atların ne suçu var ? Yazık değil mi bu canlara ? Onları köle gibi kullanma hakkını bize kim verdi ? Bu uygulama Diyarbakırda başladığına göre diğer şehirlerimizde de başlayabilir, çünkü genel olarak tüm şehirlerde atlı faytonculuk mevcut.Lütfen onların ölümüne sebep olmayalım.Sağlıcakla kalın .
     
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder