23 Nisan 2018 Pazartesi

İnsanlığın kirli yüzü

       Evet bu canlara mı  hayvan diyoruz şimdi biz ? Bu işte bir tuhaflık yok mu ? Ama bu nasıl olur ? Hayvan ismini hakedenler insanlık olmayasın sakın ? Resimde de görüldüğü gibi doğanın düzenini bozan,etrafın içine eden,kendinden başka kimseyi düşünmeyen,her canlıyı kendi faydasına kullanan,her şeyi sömüren,kendi sonunu kendı hazırlayan ve daha sonra  düzen bozulduğunda buna çözüm üretmeye çalışıp, bulduğu çözümlerle övünen  hayvanlardır insanlık.
     Biz neden böyle olduk ? Nedir bu aç gözlülük ? Her yıl tonlarca çöp denizlere,okyanuslara dökülüyor, ve bu çöpler hem denizdeki canlılara hemde bizlere zararı oluyor.Örneğin deniz kaplumbağaları pet şişeleri deniz anası sanarak yiyor ve boğularak ölüyor.Buna ek olarak deniz kaplumbağaları,örneğin caretta carettalar, yumurtadan çıktıktan sonra denize doğru yönlerini bulmaya çalışıyorlar.Amaç denize ulaşmak, ama hayvanların çöpleri yüzünden yolunu bulamıyor, ve henuz denize ulaşamadan can veriyor, ki denize ulaşsa bile daha büyük balıklar tarafından yem olmak gibi  onu daha bekleyen birsürü tehlike var.

       Artık bu pisliğe nasıl son verirler bilmiyorum, ama çocuklarınızı mı bilinçlendiriyorsunuz,kendinizi mi eğitiyorsunuz, ne yapiyorsaniz bir an once yapin ve buna artik bir son verin.Yoksa insanlik kendi sonunu kendisi hazirlayacak.Gelecek nesile düzgün bir dunya birakamayacagiz.Onlar da hakediyor temiz bir dunyada yasamayi.Bunu onlara yapmayin lutfen.Hem gelecek nesil icin, hem de tum canlilar icin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder