3 Haziran 2018 Pazar

At eti yenmemeli çünkü;

At eti yenmemeli çünkü; açık alanda her türlü mikroorganizma bulaşması riski taşıyan ortamda bilinçsizce kesilen bu hayvanlardan elde edilen etin; aynı zamanda eşya, çöp, canlı hayvan taşınan araçlarla ve tamamen kontrolsüz hatta kolluk kuvvetlerinden kaçırma amacıyla özensiz bir şekilde tüketim yerlerine taşınıyor.
Kesilen tek tırnaklı hayvanlar  hastalıklı olabiliyor ve bu hastalıkların insanlara birçok yolla bulaşma tehlikesi bulunuyor.
Uygulanan hatalı tarım ve hayvancılık politikaları sonucunda et fiyatları aşırı derecede artıyor ve bu artışa yönelik toplumsal tepkiyi bastırmaktan öte anlam ifade etmeyen ithal et uygulaması sonucunda canlı hayvan varlığı her geçen gün azalıyor, hatta belki de maalesef  hiç et yenmeyecek bir gelecek risk yaşanmakta ve yaşanacaktır da. 
Sonuç olarak, bu ülkede insanlar ithal et veya at eti yemek zorunda değiller. Kendi etini üretebilecek ve ihracat yapabilecek büyük bir potansiyel var. Ancak, uygulanan yanlış hayvancılık politikaları yüzünden; bir zamanlar Ortadoğu'nun et bankası olan Türkiye, vatandaşına, vatanı koruyan askerine at eti veya ithal et yedirmekte. Bundan kurtulmanın yolu, üretimi hızlandırmak ve gıdada etkin bir şekilde  denetimler yapmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder