5 Haziran 2018 Salı

Yavru kedinin tuvalet eğitimi ne zaman ve nasıl verilmelidir ?


        Merhaba arkadaşlar.Bugün sizlere bilgilerim ve tecrübelerim doğrultusunda yavru bir kedinin tuvalet eğitimi ne zaman ve nasıl verilmelidir ? sorusunu cevaplayacağım.Arkadaşlar öncelikle yavru kediler hepimizin bildiği gibi eğer anneleri yoksa hayata 10-0 yenik başlarlar, çünkü yemek bulma,barınma,kendini koruma ve diğer çevresel koşullarda yavru bir kedi, bir yetişkin kediye kıyasla doğada hayatta kalma şansı çok daha düşüktür.Hal böyle olunca tabiki de bir yavru kedi annesiz yapamaz.Ama biz onu evimize alarak  annesi kadar olamasak da, bu öksüzlüğü bir nebze de olsa giderebiliriz.
       İlk önce  yavru kedinin tuvalet eğitimi ne zaman verilmelidir ?  bunu açıklayacağım.Yavru kediler gözlerini açtıktan 1-1.5 hafta içerisinde idrak edebildiği ölçüde tuvalet eğitimi verilebilir.Yani öyle küçük,ufacık olduklarına bakmayın eğer dediğim gibi eğitimi verirseniz hemen anlıyorlar, ve sizde bu canlıların ne kadar akıllı olduklarını gözlerinizle göreceksiniz.
       Yavru kedinin tuvalet eğitimi ne zaman verilmelidir ? sorusunu cevapladığımıza göre şimdi Yavru kedinin tuvalet eğitimi nasıl verilmelidir ? sorusunu cevaplayacağım.İlk olarak, kediler için kum satın almalısınız.İkinci olarak,bu kumu içine boşaltabileceğiniz büyük bir kabınız olmalıdır.Son olarak ise dediğim gibi yavru gözlerini açtıktan birkaç hafta sonra onu iyi gözlemleyin, ve tuvaleti geldiği zaman  veya onu, tuvaletini yaparken gördüğünüz zaman, doğruca  bu kum kabına getiriniz, ve orada biraz bekletiniz.Buna ek olarak, patilerini kuma daldırarak ona böyle yapmasını, ve dışkısını kum ile kapatması gerektiğini gösteriniz.Zaten hemen anlayacaktır.En fazla birkaç kez daha koltuk arkalarına veya kıyıya köşeye yapar.Sonrasında hemen öğrenir.Eğer anneleri olsaydı, onlara nasıl ve neler yapmaları gerektiğini kolaylıkla gösterebilirdi.Ama artık onun annesi siz oluyorsunuz, ve bu görev size düşüyor :) .
     Bu yazıda Yavru kedinin tuvalet eğitimi ne zaman ve nasıl verilmelidir ? sorunu cevaplamaya çalıştım.Umarım faydalı olmuştur.Öksüz yavrulara annelik yapan herkesi burdan selamlıyorum, ve ne kadar zor bir iş olduğunu çok iyi anlıyorum :), çünkü şuan bende  de 2 aylık yavru bir kedi var :) .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder